HYP-verkkokurssit

HYP (Huomioivaa Yhdessäoloa Päivittäin) on tapa olla vuorovaikutuksessa kommunikoinnissaan tukea tarvitsevien ihmisten kanssa. Sen tarkoituksena on varmistaa, että yhteisössä on päivittäin riittävästi aikaa mukavalle, henkilön aloitteesta lähtevälle yhdessäololle. Toimintatapa on käytännönläheinen ja sopii hyvin erilaisiin ympäristöihin, kuten ryhmäkoteihin, päivätoimintaan, kouluun tai päiväkotiin.

Kehitysvammaliiton Tikoteekin Suomeen tuoman ja kääntämän HYP-toimintamallin on kehittänyt australialainen puheterapeutti Sheridan Forster. Malli on englanniksi Hanging Out Program (HOP). Lue lisää toimintamallista Kehitysvammaliiton sivulta.

HYP-käynnistäjän verkkokurssi

HYP-käynnistäjän verkkokurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat käynnistää HYP-toimintatavan yhteisössään sekä tukea työntekijätiimiä toteuttamaan HYP-hetkiä. HYP-käynnistäjän verkkokurssi on hieman laajempi kuin HYP-toteuttajan verkkokurssi. Materiaalin avulla käynnistäjä saa työvälineet HYP-toimintatavan viemiseksi koko yhteisön käyttöön.

Verkkokurssin suorittaminen kestää noin yhden tunnin, ja sen voi tehdä useassa osassa. Verkkokurssi on suunniteltu tehtäväksi itsenäisesti. Mukana on harjoituksia, jotka voi tehdä niin monta kertaa kuin haluaa.

Verkkokurssin hinta 50 € + alv 24 %.

Huom! Ryhmille räätälöidään hinnat erikseen.

HYP-toteuttajan verkkokurssi

HYP-toteuttajan verkkokurssilla opit, mihin HYP perustuu, millaisia HYP-hetket ovat ja miten voit alkaa toteuttaa HYP-hetkiä yhdessä asiakkaasi kanssa. Verkkokurssi sisältää videoesimerkkejä, tehtäviä ja materiaalia HYPin toteuttamisen ja seurannan tueksi.

Kurssin suorittaminen kestää vajaan tunnin, ja voit toteuttaa sen useassa osassa. Verkkokurssi on suunniteltu tehtäväksi itsenäisesti. Mukana on harjoituksia, jotka voi tehdä niin monta kertaa kuin haluaa.

Verkkokurssin hinta on 50 € + alv 24 %.

Huom! Ryhmille räätälöidään hinnat erikseen.