Selkokieli

Selkokieli on selkeää yleiskieltäkin helpompaa suomen kieltä. Selkokeskuksen arvion mukaan selkokieltä tarvitsee jopa 650 000–750 000 suomalaista. Selkokielen tarve näkyy vaikeutena lukea ja ymmärtää yleiskielistä tekstiä, ja se voi johtua esimerkiksi kehitysvammasta, lukivaikeudesta, muistisairaudesta tai siitä, että lukijan äidinkieli on muu kuin suomi.

Haluatko sinäkin oppia puhumaan tai kirjoittamaan selkokieltä ja olla mukana luomassa saavutettavampaa yhteiskuntaa meistä jokaiselle? Ammattitaitoiset kouluttajamme auttavat sinut alkuun selkokielen polulla. Tutustu koulutuksiimme ja pyydä tarjous!

Selkokielen koulutukset

Miten selkokielen tarve huomioidaan työyhteisössäsi? Haluatko oppia tuottamaan saavutettavaa kieltä? Kun hallitset selkokielen periaatteet, olet mukana luomassa tasa-arvoisempaa Suomea yli puolelle miljoonalle selkokieltä tarvitsevalle ihmiselle.

Järjestämme koulutuksia, joissa harjoitellaan kirjoittamaan tai puhumaan selkokielen periaatteiden mukaista kieltä. Kokeneet kouluttajamme auttavat suunnittelemaan organisaatiollesi sopivimman koulutuskokonaisuuden.