Tekstien mukauttaminen selkokielelle

Onko organisaationne viestintä riittävän selkeää? Haluatteko tavoittaa viestinnällänne yhä useamman suomalaisen ja olla mukana luomassa saavutettavampaa yhteiskuntaa meistä jokaiselle? Selkokielen avulla viestitte kohderyhmillenne entistä selkeämmin ja yhdenvertaisemmin. 

Selkokielistä tietoa kannattaa tarjota etenkin silloin, kun teksti on suunnattu kaikille suomalaisille tai selkokieltä tarvitseville ihmisille, kuten maahanmuuttajille, ikäihmisille tai kehitysvammaisille ihmisille. Selkokeskuksen arvion mukaan selkokieltä tarvitsee jo 650 000–750 000 suomalaista. 

Mukautamme tilaustyönä yleiskielisiä tekstejä selkokielelle eli selkeää yleiskieltäkin helpommalle kielelle. Kun tekstiä mukautetaan selkokielelle, tekstin sisältöä, sanastoa ja rakennetta mukautetaan lukijalle helpommaksi ymmärtää. Tutustu tilausohjeisiin ja selkeytä tekstejäsi jo tänään! 

Tilaa tekstin mukautus selkokielelle

  1. Kun suunnittelet tekstin mukauttamista selkokielelle, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen jenni.saarilahti@saavuta.fi. Kerro viestissäsi 
  • minkälaisesta tekstistä on kyse 
  •  missä ja missä muodossa (verkkosivu, esite, pdf jne.) teksti on tarkoitus julkaista 
  •  kenelle teksti on tarkoitettu. 

2. Liitä viestiin mukautettava yleiskielinen teksti. Sen perusteella arvioimme työn keston ja hinnan. Hinta riippuu tekstin pituudesta ja vaikeudesta.

3. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian ja kysymme tarvittaessa lisätietoja. Sen jälkeen saat tarjouksen tekstin mukauttamisesta. 

4. Kun olemme tehneet sopimuksen tekstin mukauttamisesta selkokielelle, asiantuntijamme mukauttaa tekstin selkokielelle. Työssä menee yleensä 1‒4 viikkoa. Jos julkaisulla on kiire, ole meihin yhteydessä hyvissä ajoin, jotta aikataulusta voidaan neuvotella. 

5. Lähetämme valmiin tekstin sinulle tarkistettavaksi. Jos huomaat tekstissä kommentoitavaa tai ongelmia sisällössä, muokkaamme tekstiä lisää. 

Lisää tietoa mukautuspalvelusta